17 juil. 2018 Identifiant: 135535
URL Copied!

Riccardo Patrese en Loic Depailler in de NSX GT3 op de 24 uur van Spa

Riccardo Patrese en Loic Depailler in de NSX GT3 op de 24 uur van Spa

- Grand Prix-winnaar Riccardo Patrese racet voor het eerst met de NSX GT3

- Bekende coureur/journalist Loic Depailler sluit zich aan bij Spa line-up

- Duo sluit zich aan bij Honda’s officiële coureurs Bertrand Baguette en Esteban Guerrieri

Castrol Honda Racing is verheugd om aan te kondigen dat Riccardo Patrese en Loic Depailler de line-up voor de 24 uur van Spa op 26-29 juli compleet maken.

Het tweetal sluit zich aan bij de twee officiële Honda-coureurs Bertrand Baguette en Esteban Guerrieri in de NSX GT3, die gebaseerd is op Honda's nieuwe generatie 3,5-liter twin-turbocharged V6 superauto, in het belangrijkste evenement van de Blancpain Endurance Series.

De auto wordt ingeschreven in de categorie pro-am, waarvoor, naast de profs, minimaal twee 'bronzen' FIA geclassificeerde coureurs nodig zijn.

Riccardo, 64 jaar oud en dus automatisch 'brons', reed 17 jaar lang op het hoogste niveau van de autosport en was zowel in de Formule 1 als in het Wereldkampioenschap Sportwagen een winnaar.

De Italiaan werd de eerste coureur die in 200 Formule-1 grands prix startte, zes keer won en 37 keer op het podium kwam. In 1992 veroverde hij de tweede plaats op het wereldkampioenschap en in 1985 won hij de Spa 1000km-race van 1985.

Fransman Loic is vooral bekend als co-Editor-in-Chief van Top Gear Magazine in Frankrijk, en is een van de meest gerespecteerde automobieljournalisten in zijn thuisland.

Loic, de zoon van grand prix-winnaar Patrick Depailler, werd geboren met autosport in zijn bloed en maakte de overstap naar sportauto's, na fulltime competitie gereden te hebben in de Formule Renault in de jaren negentig, en behaalde een aantal top-zes plaatsen in de FIA Sports Car Cup in Europa en Grand-Am in de Verenigde Staten.

In de afgelopen jaren is hij op geselecteerde evenementen die buiten zijn drukke schema vallen, de competitie aangegaan, en verscheen hij in de Franse GT, Clio Cup en de Le Mans Classic.

Beide heren reden vorige maand bij Cervesina, Italië, in de NSX GT3. Dit deden zij vervolgens de week daarop opnieuw bij de officiële 24 uren van Spa-test, om vertrouwd met de wagen te raken

De NSX GT3 maakte zijn competitiedebuut in 2016 en werd een race-winnaar in het Noord-Amerikaanse IMSA WeatherTech Sports Car Championship en de Pirelli World Challenge in zijn eerste volledige competitieseizoen.

 

Als onderdeel van het NSX GT3 Customer Racing Program, een samenwerkingsproject tussen Honda Motor, JAS Motorsport en Honda Performance Development (HPD), neemt deze wagen deel aan wedstrijdseries in Europa, Azië en Noord-Amerika.

 

Riccardo Patrese vertelde: “Spa-Francorchamps is al een hele tijd een van mijn favoriete circuits en ik dacht dat ik daar 25 jaar geleden voor de laatste keer had gereden, dus toen ik de kans kreeg om bij Castrol Honda Racing te komen en zo'n spannende auto als de NSX GT3 te besturen, kon ik geen nee zeggen. De auto is goed te besturen en rijdt lekker, zowel in de hogesnelheidssecties als in de langzamere bochten. Ik heb nog niet veel zittijd in de auto gehad dus leer ik elke keer dat ik een andere ronde afmaak nieuwe dingen, maar ik ben enthousiast over de race, de auto, om weer met een team samen te werken, en om de atmosfeer van de race op te kunnen snuiven.”

Loic Depailler vertelde: “Ik ben blij voor de eerste keer deel te kunnen nemen aan de 24 uur van Spa en dat te kunnen doen met zo'n iconisch merk als de NSX. Op dit moment bevinden we ons waarschijnlijk in het meest competitieve tijdperk van GT-racen dat er ooit is geweest, en de lijst met inzendingen voor Spa is verbluffend in zijn kwaliteit en omvang. De pro-am divisie zit boordevol sterke coureurs en teams en daar reken ik ons ook onder. Esteban heeft deze auto sinds het begin van het jaar getest en Bertrand is één van de snelste coureurs in de SuperGT, terwijl Riccardo zoveel race-ervaring heeft dat ik zeker weet dat ik iets van hen allemaal kan leren en mezelf met de auto tot nieuwe hoogten kan drijven.”

Alessandro Mariani, JAS Motorsport CEO, zei: “We hebben een ongelooflijk spannende line-up bevestigd voor de 24 uur van Spa. Bertrand en Esteban zijn twee uitstekende professionals, maar als pro-am toetreder, hadden we een belangrijke beslissing te nemen om ervoor te zorgen dat onze twee bronzen coureurs in staat waren om bij te dragen aan een succesvol evenement. Riccardo is een ongelooflijk ervaren coureur die tijdens een succesvolle carrière duizenden rondes op Spa in Formule-1 wagens en sportwagens heeft gereden, terwijl Loic zijn bekwaamheid in veel verschillende raceseries heeft bewezen en graag deel uitmaakt van ons team.”

02 Total des éléments
Pas de support média disponible
2 Images liées